eten op vakantie

Eten op vakantie

Thuis heeft u een vast eetpatroon dat bestaat uit voor u bekende voedingsmiddelen. Op vakantie is dat vaak anders. Als u gaat kamperen of u heeft een appartement gehuurd, dan kunt u zelf koken en kiezen welke voedingsmiddelen u op welke manier wilt bereiden. Maar in een hotel is dat anders. Bovendien is het heerlijk om juist op vakantie wat vaker uit eten te gaan. Kortom: u ziet de bui al hangen, want hoe weet u in het buitenland waar u uit moet kiezen. En daar komt nog bij dat u tijdens uw vakantie gewoon onbezorgd wilt genieten en niet al te veel bezig wilt zijn met uw gewicht. Om te voorkomen dat u al te veel aankomt is het verstandig om u van tevoren te verdiepen in wat er zoal gegeten wordt in het vakantieland van uw keuze, zodat u voorbereid bent als u aan tafel schuift.
 
Niet te krampachtig

Wees realistisch. U gaat op vakantie en waarschijnlijk zult u dus vaker wat tussendoor nemen en ook wat meer calorierijke maaltijden eten. Dat hoeft niet zo'n punt te zijn, als u maar niet doorslaat. Las ook eens een wat gezonder dagje in als u een minder gezond dagje heeft gehad. Kies dan meer voor salades, groente en fruit, dan voor vlees of gebakken aardappelen. Neem wat extra beweging. Ga lekker een stuk wandelen of neem regelmatig een duik in de zee om te zwemmen.
 
Wat hier geldt qua mager en vet, geldt ook in het buitenland. Kies ook daar meer voor de magere soorten en let op de bereidingswijze van de verschillende gerechten. Vooral in de zuidelijke landen wordt vaak zeer royaal met olie omgesprongen.
 
Waag u eens aan een sportieve vakantie. Er is een enorm aanbod van meer en minder actieve vakanties voor mensen van alle leeftijden. Groepsvakanties, individuele vakanties, gezinsvakanties. Teveel om op te noemen. Een actieve vakantie is de manier om op een onbezorgde en uitdagende manier aan uw gezondheid en gewicht te werken.
 
Bent u terug van vakantie, pak dan meteen de draad weer op volgens de richtlijnen die u voor de vakantie volgde. Houd twee weken uw eetgewoonten bij door een eetverslag te maken. Zo brengt u uzelf weer in het gareel. Heeft u toch wat vakantiekilo's opgelopen, ga dan weer een poosje aan de slag met een eerdere fase. 
 
Hoe houdt ik mijn lunch vers;
 
kijk op http://www.packit.com
 
Er zijn verschillende lunch- en saladeboxen met een koelelement.