Het Prodimed behandelprogramma:

Prodimed en uw dietiste bieden u een uniek en effectief behandelprogramma aan, om blijvend van uw overgewicht af te komen.
Mede dankzij de verscheidenheid aan smaken is dit dieet goed vol te houden.
Nog voordat u met het dieet begint, gaat u met uw dietiste de meest gunstige periode na (de minste stress, de minste onvoorziene gebeurtenissen) en bepaalt u samen een doel en een termijn (aantal te verliezen kg in hoeveel weken).
Daarna overloopt u samen uw medisch verleden aan de hand van de gezondheidsverklaring.

 
Verschillende fasen:
 
Actieve fase:
Dit is het eigenlijke eiwitdieet, dat in verschillende "stappen” zal worden opgebouwd.
Afhankelijk van de uitslagen van de voorbereidingsfase (waaronder de gezondheidsverklaring) zal uw voedingsdeskundige het noodzakelijk aantal stappen vaststellen.
Bij elke stap zult u een faseformulier ontvangen met alle specifieke richtlijnen voor die stap. U dient deze richtlijnen strikt op te volgen en elk formulier goed te lezen. Soms zijn er minimale maar essentiële verschillen. De actieve fase bestaat uit het totale eiwitdieet en het gematigde eiwitdieet.
 
Overgangsfase:
Deze fase brengt u geleidelijk terug naar de onderhoudsfase.
De hoeveelheid proteïnemaaltijden wordt verder afgebouwd en normale maaltijden met fruit, zuivel en brood worden toegevoegd.

Onderhoudsfase:

Dankzij de verschillende voorgaande stappen bent u niet alleen van uw overgewicht verlost, maar bent u ook voorbereid op een terugkeer naar een normaal en gezond voedingspatroon, met als enig doel :"HET BEHOUD VAN UW IDEALE GEWICHT”
Gewicht verliezen is met het eiwitdieet vrij gemakkelijk, het gewicht behouden is een heel andere zaak.

Belang van begeleiding:
Het behoud van het gewicht berust op de eerste plaats op het inzicht dat het nutteloos is een afslankdieet te beginnen als u na het verlies van uw overgewicht niet overgaat tot een andere wijze van voeding.
Voedingsmiddelen in redelijke hoeveelheden zijn evenwel noodzakelijk voor uw evenwicht.
De rol van uw dietiste bestaat eruit een persoonlijk onderhoudsprogramma op te stellen dat een natuurlijke wijze van voeding zal worden.
Tijdens de wekelijkse consultaties zal uw dietiste uw bloeddruk en uw gewicht meten.
Bij eventuele bijwerkingen is uw dietiste de uitgelezen persoon om een aantal kleine aanpassingen in uw voedingspatroon te brengen, zodat deze kleine bijwerkingen zeer snel zullen verdwijnen.

Tenslotte adviseert uw dietiste u ook regelmatig over de bereiding van de producten of allerlei manieren die het programma nog aangenamer maken.